Παλιότερα ήταν το μπεζ, μετά ήρθε το γκρι και τώρα φαίνεται πως όλος ο κόσμος έχει βαλθεί να βρει το τέλειο  μπεζ – γκρι .

Το τέλειο μπεζ – γκρι είναι το μπεζ που γκριζάρει ή αλλιώς το θερμό γκρι. Πολλοί το ψάχνουν, μα λίγοι το βρίσκουν. Ας δούμε όμως το πως και το γιατί. 

Το μπεζ, μετά από κάποια στιγμή και αφού είχε “φορεθεί” σε όλους τους τόνους και τις αποχρώσεις (συνήθως με αρκετό κίτρινο), άρχισε να μοιάζει παλιομοδήτικο. Το γκρι πάλι γρήγορα κατηγορήθηκε ως πολύ ψυχρό και “αρχιτεκτονικό”, μη κατάλληλο για ένα σπίτι.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε δοκιμάσει αρκετά, όχι πάντα με την επιθυμητή επιτυχία, είμαστε όμως στην ευχάριστη (!) θέση να προτείνουμε αυτά που πιο εύκολα μπορούν να προσαρμοστούν στον χώρο σου.

Ας δούμε ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα:

Σε διαμέρισμα στο Περιστέρι –  και ενώ πριν από εμάς είχε περάσει κάποιος άλλος διακοσμητής – κληθήκαμε να διαλέξουμε το χρώμα του ενιαίου χώρου διημέρευσης και κουζίνας. 

Δεδομένο και κυρίαρχο στοιχείου του χώρου ήταν η πέτρινη επένδυση στον τοίχο και το χρώμα που θα διαλέγαμε θα έπρεπε, πάση θυσία, να δένει με αυτήν αλλά και να την αναδεικνύει.

Νομίζω δεν τα πήγαμε πολύ άσχημα στην επιλογή των δειγμάτων, παρόλα αυτά η απόφαση ήταν ομόφωνη και ακαριαία. Το ιδανικό χρώμα για τον συγκεκριμένο χώρο ήταν το 2108-50 ή αλλιώς silver fox της benjamin moore. Όσο γκρι και όσο μπεζ πρέπει, όσο ανοιχτό και όσο σκούρο το θέλαμε, πολύ κοντά στους χρωματισμούς της πέτρας αλλά χωρίς να την “συναγωνίζεται”. 

Το ac-36 και το hc-87 ήταν αρκετά σκούρα για τον χώρο μας ενώ το ac-35 πήγαινε πολύ προς το μπεζ.

διαμέρισμα στο Περιστέρι | do  designers  2016

Όταν το είδαμε τελειωμένο ενθουσιαστήκαμε!

Το σπίτι έχει ακόμα λίγο δρόμο μπροστά του, αλλά νομίζω πάμε καλά και το χρώμα αυτό πραγματικά μεταμόρφωσε και ανέδειξε τον χώρο, κάνοντάς τον πιο ενδιαφέρον και πιο φιλόξενο. 

Το λευκό ή το σπασμένο λευκό θα ήταν σίγουρα λάθος επιλογή αφενός γιατί το δάπεδο θα φαινόταν κίτρινο και η πέτρα πολύ έντονη και αφετέρου γιατί σε έναν όχι και τόσο φωτεινό χώρο το λευκό πάντα φαίνεται βρώμικο και “φτωχό”. 

Παρακάτω, μερικές από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές για να σε βοηθήσουν, αν είσαι και εσύ στην αναζήτηση του τέλειου γκρι – μπεζ ή αλλιώς γκρεζ!