Το λευκό είναι φωτεινό, δυνατό σαν επιλογή αλλά δύσκολο στην ανάδειξή του.

Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να θεωρείται η πιο εύκολη λύση όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση. Θα δούμε μαζί, τους τόνους του λευκού, τους τρόπους που μπορούμε να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον και γιατί δεν θα πρέπει να είναι πάντα η πρώτη μας επιλογή.

Κατοικία στην Άνοιξη | do designers 2013 – λευκό από την benjamin moore, simply white oc-117- 

Όταν μπαίνουμε σε ένα χώρο, στην αναζήτησή μας για τον τρόπο διακόσμησης , πρωταρχικό ρόλο παίζει και το χρώμα που θα επιλέξουμε για να τον αναδείξουμε.

Το λευκό θεωρείται από πολλούς η πιο εύκολη επιλογή . Παρανοείται η χρήση του, γιατί επικρατεί το ότι το λευκό πάντα μεγαλώνει ένα μικρό χώρο, φωτίζει και εντέλει αποτελεί την μοναδική επιλογή.

Θα σας παρουσιάσουμε χώρους όπου λειτουργεί το “total white look” και άλλους όπου δεν είναι η καλύτερη επιλογή, εξηγώντας σε κάθε περίπτωση για ποιον λόγο.

Σε αυτή την περίπτωση το λευκό, δεν αναδεικνύει τον χώρο. Έχοντας  ήδη ένα φωτεινό δωμάτιο όπως εδώ, η επιλογή ενός ανοιχτόχρωμου χρώματος παντού, δεν ενισχύει αυτή την ιδιότητα του χώρου (φωτεινότητα). Επίσης όπως βλέπουμε στο λευκό (άχρωμο) δωμάτιο τονίζονται τα έπιπλα και φαίνεται σαν χώρος πιο μικρός και άδειος. 

Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να συνδυαστεί ένας φωτεινός τοίχος και ένας πιο σκούρος. Αν επιμείνουμε στην επιλογή του να έχουμε όλους τους τοίχους του υπνοδωματίου ανοιχτόχρωμους, τότε θα πρότεινα να βαφτεί πιο σκούρο το ταβάνι. Σε αυτή την περίπτωση δημιουργούμε μία αρμονία ανάμεσα στο ανοιχτό και στο σκούρο.

 

Οι επιλογές μας για αυτό το δωμάτιο είναι οι παρακάτω:

 

   

1) Benjamin Moore-stone harbor 2111-50

 

  

2) Benjamin Moore-Portland Gray 2109-60

 

   

3) Benjamin Moore-Gray Horse 2140-50

 

Το λευκό όντας χρώμα μπορεί να είναι θερμό ή ψυχρό. Αυτό σημαίνει ότι το κάθε λευκό είναι διαφορετικό. Επέλεξε ποιο λευκό θα χρησιμοποιήσεις και κάνε πάντα ένα δείγμα. Στην συνέχεια θα πρέπει να διαλέξεις ποιους τοίχους θα κάνεις λευκούς και μην ξεχνάς ότι δουλεύεις σε τρισδιάστατους χώρους, στην επιλογή αυτή συμπεριλαμβάνεις και την οροφή.

Καλό θα είναι αν επιλέξεις να βάψεις την οροφή λευκή,  να το κάνεις σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα χρώματα του χώρου. Έτσι θα είσαι σίγουρη για το αν πρέπει να επιλέξεις θερμό ή ψυχρό καθώς και την απόχρωση.

Κατοικία στην Άνοιξη | do designers 2013 – λευκό από την benjamin moore, simply white oc-117- (ψυχρό) 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το λευκό αναδεικνύει την ειδική κατασκευή που έγινε στο κλιμακοστάσιο της κατοικίας , λειτουργεί σαν συμπληρωματικό υλικό του δρύινου πατώματος και τονίζει το άνοιγμα με την υπέροχη θέα.

 

TIP: Η χρωματική παλέτα μπαίνει στα αρχικά σχέδια του κάθε χώρου.

 

Αναρωτήσου για το αν ο χώρος σου πρέπει να γίνει λευκός. Αυτό μπορείς να το κάνεις εύκολα.

Αρχικά λάβε υπόψιν σου την φωτεινότητα του χώρου σου.

Το πρωί πρέπει να ανοίξεις τα φώτα;

Ποια είναι η χρήση του δωματίου που πρόκειται να βάψεις λευκό; (υπνοδωμάτιο, κουζίνα, σαλόνι κ.τ.λ.)

Η χρήση του λευκού πρέπει να είναι σε ποια έκταση;

Οροφή μόνο ή και κάποιος άλλος τοίχος;

Με βάση ένα απλό ερωτηματολόγιο που θα βάλεις στον εαυτό σου θα απαντήσεις και το αν πρέπει τελικά να γίνει λευκό.

 

TIP:  Το λευκό ταιριάζει σε πολλούς  χώρους. – φωτίζει. – Αν ο χώρος είναι ήδη φωτεινός προσθέστε και ένα άλλο χρώμα.

Κατοικία στην ‘Ανοιξη- κατασκευή λακαριστού επίπλου για τηλεόραση RAL 9003-signal white– και λευκό της Benjamin Moore-Willard white DC 09 . Στους ίδιους τόνους δημιουργήθηκε και η κουζίνα.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι το λευκό είναι η τάση του 2016 και προβάλλεται σε όλα τα περιοδικά και site διακόσμησης. Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν τελειώνουμε με τις αγαπημένες μας λευκές αποχρώσεις..