Aπό καναπέ σε καναπέ ψάχνoντας κάθε φορά κάτι διαφορετικό βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τους καναπέδες που καθίσαμε και δεν θέλαμε να ξανασηκωθούμε ! 

BONALDO | LARS 

Είναι τόσο αναπαυτικός που δεν θα το πιστεύεις, ενώ ταυτόχρονα το κάθισμά του είναι ιδανικό για να πιεις το τσάι σου.

Στην κατοικία στη Βούλα διαλέξαμε την εκδοχή  με την ψηλή πλάτη και τα πλαϊνά, αφενός για να έρθει πιο κοντά στο ύψος των παραθύρων και αφετέρου για να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός μέσα στην απλότητα του.  Τα μεταλλικά ποδαράκια και το λεπτό μαξιλάρι στο κάθισμα τον κάνουν ανάλαφρο ακόμα και στην πιο μεγάλη του διάσταση.

  

SABA ITALIA  | ΝΕW YORK SUITE

Εμπνευσμένος από σουίτες ξενοδοχείων της Νέας Υόρκης και με την υπογραφή της εξαιρετικής εταιρίας saba italia, ο New York ήρθε για να μείνει. Ερωτευτήκαμε το κροκί βελούδο της φωτογραφίας και το παραγγείλαμε για μια πέτρινη εξοχική κατοικία στην Πελοπόννησο που σχεδιάσαμε και βρίσκεται υπό κατασκευή.Εξίσου εντυπωσιακός είναι στο βαθύ πράσινο ή μοβ χρώμα, νομίζω πάντα σε βελούδο. 

SABA ITALIA  | PIXEL 

Είναι ο απόλυτος πολυμορφικός καναπές !  Διαμορφώνεται κομμάτι κομμάτι και έτσι σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις τη σύνθεση που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σου.Η εταιρία τον προτείνει σε πολύχρωμα υφάσματα, αλλά εμείς τον προτιμάμε μονόχρωμο διαφοροποιώντας μόνο την πλάτη. Στην κατοικία στον Διόνυσο ψάχναμε ένα καναπέ να μπορείς να ξαπλώσεις και ο pixel είναι ακριβώς αυτό. Διαλέξαμε 3 ανεξάρτητα κομμάτια τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε σχήμα Γ, είτε απέναντι, είτε σε ίσια γραμμή ανάλογα με την περίσταση. Η πλάτη επίσης “ξεκουμπώνει” εύκολα και προσαρμόζεται και ως πλαϊνό.  

Με άλλα λόγια ο ιδανικός καναπές για τους αναποφάσιστους. 

 

MOROSO | MY BEAUTIFULL BACKSIDE

Δεν είναι για όλα τα γούστα ούτε για όλα τα σπίτια αλλά μας αρέσει πολύ !  Λειτουργεί καλύτερα ως συμπληρωματικός καναπές δίπλα στον κυρίως και θέλει πολύ προσοχή στην επιλογή των υφασμάτων – εδώ ίσως χρειαστείς την βοήθεια μας, μη διστάσεις να μας ρωτήσεις ! 

 

ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ | SIXTY 

Aυτός ο καναπές κατασκευάζεται στην Ελλάδα είναι προσιτός και διαθέσιμος άμεσα σε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων και χρωμάτων. Το κάθισμα μπορεί να είναι από πούπουλο ή λάστιχο. Πίστεψέ με δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ανάλογους ιταλικών brand, είναι αναπαυτικός, σταθερός και έχει τον αέρα  των μεσοπολεμικών διαμερισμάτων.Προτίμησε τον σε σκούρα – καφέ ή γκρι –  υφάσματα για να τον αναδείξεις καλύτερα ! 

 MOROSO | LOVE (ME) TENDER

Ένας ακόμα εκπληκτικός καναπές της moroso σχεδιασμένος από την Ισπανίδα Patricia Urquiola το 2014.   Επέλεξε τον σε παλ αποχρώσεις, μαλακά υφάσματα και αν έχεις το κατάλληλο σπίτι, γιατί όχι στην εκδοχή lobby, οπώς δηλαδή τον βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία. Η εκδοχή αυτή μπορεί να ταιριάξει σε μια είσοδο, σε ένα πιο απομονωμένο μέρος του σαλονιού ή ακόμα και σε ένα χώρο γραφείου ή στο υπνοδωμάτιο.  

DESIREE | MONOPOLI 

Ένας καναπές – κρεββάτι – βαθύς στο 1.20 και αρκετά χαμηλός είναι ο ιδανικός καναπές playroom. Τα μαξιλάρια που χρησιμεύουν ως πλάτη είναι βαριά και σταθερά και τοποθετούνται κατά βούληση ανάλογα την χρήση. Πριν τον επιλέξεις βεβαιώσου πως ο χώρος σου είναι αρκετά μεγάλος σε κάθε περίπτωση εμείς τον προτείνουμε  σε ανοιχτόχρωμο ύφασμα για να μην δείξει βαρύς και ογκώδης !  

MUUTO | REST 

Να και ένας καναπές που χώρις να του λείπει το ιδιαίτερο στυλ μπορεί να ταιριάξει σε όλα – ή σχεδόν όλα – τα σπίτια.  Σκανδιναβικό design σημαίνει προσοχή στην λεπτομέρεια, άνεση, φρεσκάδα και ζωντάνια. Ακόμα καλύτερα αν τον επιλέξετε σε ένα έντονο χρώμα !