Είτε ήμασταν έτοιμοι είτε όχι, το 2018 έφτασε, και τολμώ να πω με άγριες (στιλιστικές) διαθέσεις ! Σχεδιαστές και brands ανά τον κόσμο προβλέπουν πως φέτος η διακόσμηση θα είναι τολμηρή, έντονη και (γιατί όχι) πιο σκοτεινή από ποτέ. 
Αν λοιπόν μέσα στους στόχους που έθεσες για το νέο έτος περιλαμβάνεται και η ανανέωση του σπιτιού σου, καλό είναι να ξέρεις τόσο τις τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν στην διακόσμηση το 2018 όσο και τις τάσεις του 2017 που θα αφήσουμε πίσω μας. Όπως πάντα κρατάς αυτές που σε εκφράζουν και ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σου και αφήνεις τις υπόλοιπες για τους υπόλοιπους !  Διάβασε παρακάτω και εμπνεύσου ! 

2018 | WHAT’S IN  🙂

Καμπύλοι καναπέδες και artdeco αναφορές

Το 2018 καλωσορίζει και επιθυμεί να εντάξει στα σπίτια μας τον καμπύλο καναπέ που έρχεται από τη χρυσή δεκαετία του 1920 και φέρει έντονα στοιχεία artdeco. Προτείνεται σαν την πλέον σύγχρονη και “σοφιστικέ” εκδοχή του γωνιακού καναπέ, αποπνέοντας πολυτέλεια και φινέτσα μιας άλλης εποχής. Διαχωρίζει με στιλ έναν ορθογώνιο χώρο, είναι ελκυστικός από όλες τις πλευρές και “αγκαλιάζει” υπέροχα ένα τζάκι δημιουργώντας μια ζεστή, “θηλυκή”  και (γιατί όχι) “σέξι” ατμόσφαιρα.

Ό,τι πιο νέο και ό,τι πιο σύγχρονο για το σαλόνι σου ! 

source

source

 Έντονα μονόχρωμοι χώροι

Ή αλλιώς το παιχνίδι της τονικότητας.

Οι απανταχού γκουρού της διακόσμησης προτείνουν: διάλεξε ένα χρώμα που αγαπάς (μπορεί να είναι οποιοδήποτε, μπλε, γκρι, μοβ, σμαράγδι)  και εφάρμοσε το σε τοίχους, οροφές, έπιπλα και υφάσματα. Το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει καθώς το χρώμα θα εκτονώσει όλη του τη δύναμη.μεταμορφώνοντας τον χώρο σου.

Μια νέα τάση, σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα, που απαιτεί πειθαρχία !

 

source

Σκούρες Κουζίνες

Μέτα από μια δεκαετία με λευκές και off-white κουζίνες φέτος τίποτα δεν θα είναι πιο “hot” από μια σκούρα, σχεδόν μαύρη, κουζίνα ! Καιρός να το τολμήσουμε ! 

Totally on board ! 

 

source

Κατοικία στην Πελόπόννησο | do designers 2017

Κατοικία στα Βόρια Προάστια | do designers 2017

 

source

Jewel tones

Ως επακόλουθο της τάσης των τελευταίων χρόνων να εντάσσουμε αποχρώσεις πολύτιμων μέταλλων, όπως του χρυσού και του χαλκού, στις χρωματικές μας παλέτες, φέτος έρχεται η ένταξη αποχρώσεων που παραπέμπουν σε πολύτιμους λίθους όπως το ρουμπίνι και ο αμέθυστος. Από το σκούρο βιολετί, το μενεξεδί και το χρώμα της λεβάντας μέχρι το ανοιχτό φούξια, το ροζ και το λιλά, όλες οι αποχρώσεις του μοβ μπαίνουν δυναμικά στο προσκήνιο με διάθεση να προσδώσουν μια αίσθηση πολυτέλειας στους χώρους μας.

source

source

Χειροποίητα κεραμικά αντικείμενα 

Μέσα στα πλαίσια της γενικότερης τάσης για χώρους εξατομικευμένους και μοναδικούς τα κεραμικά αντικείμενα, ως σύμβολα πραγματικής τέχνης που μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινή μας ζωή, κερδίζουν έδαφος και αναμένεται να γίνουν πολύ δημοφιλή το 2018.

source

Eντυπωσιακά δάπεδα

Κοινό μυστικό μεταξύ διακοσμητών και αρχιτεκτόνων είναι πως το σωστό δάπεδο μπορεί να απογειώσει αισθητικά  ένα χώρο χωρίς την ανάγκη προσθήκης συμπληρωματικών στοιχείων. Φέτος (επιτέλους) προβλέπεται να δούμε μια στροφή προς πιο ιδιαίτερα δάπεδα με έμφαση στο αγαπημένο μας ψαροκόκαλο αλλά και σε άλλα μοτίβα, κυρίως από ξύλο, αλλά και από μάρμαρο, πλακάκι και μωσαϊκό.

source

source

source

Σκούρες οροφές

Το περιμέναμε εδώ και καιρό και φέτος θα είναι τάση ! Βάψε την  οροφή σου σκούρα (ναι ! σχεδόν μαύρη) και άφησε  το υπόλοιπο δωμάτιο λευκό. Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει καθώς θα δεις την οροφή να ξεκολλάει από τους τοίχους και ο χώρος σου να φαίνεται πιο ψηλός ! 

source

Σημείωση: (προσοχή!) δεν εφαρμόζεται με την ίδια επιτυχία σε όλους τους χώρους καθώς μεγάλο ρόλο παίζουν οι αναλογίες του εκάστοτε δωματίου. 

source

Σημείωση: αν ο χώρος σου το επιτρέπει, αν είναι δηλαδή αρκετά ψηλοτάβανος (πάνω από 3μ) δοκίμασε να κατεβάσεις το χρώμα της οροφής, από 30εκ έως και μισό μέτρο, στους τοίχους όπως στην παραπάνω φωτογραφία.

2018 | WHAT’S OUT  🙁

Οι λευκές (ολόλευκες) κουζίνες

Σίγουρα είναι (και θα παραμείνουν) διαχρονικές, εντυπωσιακές και στιλάτες αλλά φέτος θα κλέψουν την παράσταση οι σκούρες ! 

Το επιτηδευμένο βιομηχανικό στυλ 

Το βιομηχανικό στυλ θα είναι πάντα επίκαιρο και αγαπητό, οι “φτηνές” τεχνητές παλαιώσεις όμως όχι ! Τα αυθεντικά παλαιά αντικείμενα και έπιπλα με ιστορία μπορούν να ενταχθούν σχεδόν σε οποιοδήποτε χώρο ανεξάρτητα από το χαρακτήρα του, προτίμησέ τα για να δώσεις το ύφος που θες και αγνόησε τις απομιμήσεις. 

Μπρούτζος (αποκλειστικά)

Μην μας παρεξηγήσεις, ο μπρούτζος είναι και θα είναι (ελπίζουμε) στο προσκήνιο για αρκετό καιρό ακόμα, αυτό που πρέπει όμως να αποφύγουμε είναι η τάση που παρατηρείται τελευταία να διακοσμούμε μόνο με το συγκεκριμένο μέταλλο αφήνοντας στην άκρη τα υπόλοιπα ! Τόλμησε να συνδυάσεις μπρούτζο, χαλκό και χρώμιο στον ίδιο χώρο !