To 2017 είναι κιόλας εδώ ! Το περιμέναμε με αγωνία και το υποδεχθήκαμε με χαρά σαν να επρόκειτο για κάποιο δώρο.  Σήμερα και έχοντας ακόμα αυτή την απροσδιόριστη αίσθηση του καινούριου, που φέρνει η αλλαγή του έτους, θα δούμε ποίες τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν στην διακόσμηση του 2017 αλλά και ποιες τάσεις του 2016 θα αφήσουμε πίσω μας. 

2017 | WHAT’S IN  🙂

Tech-free living spaces

H μεγαλύτερη (επανασ) τάση του 2017 αναμένεται να είναι η απελευθέρωση των σαλονιών μας από τις τηλεοράσεις, τα ηχοσυστήματα και τις λοιπές ηλεκτρικές συσκευές !

Οι καναπέδες μας ας αρχίζουν να κοιτάνε και πάλι έξω από το παράθυρο ή στο αναμμένο τζάκι και οι τηλεοράσεις μας ας περιοριστούν (εφόσον υπάρχει) σε κάποιο άλλο δωμάτιο. Οι “τηλεορασο-κεντρικοί” χώροι ανήκουν στο παρελθόν και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει πολύ ! 

source

Σκούρο μπλε & βαθύ πράσινο

Γνωρίζουμε πως το μπλε, ήδη από το 2016, έχει αγαπηθεί (και όχι αδίκως) πολύ !

Φέτος όμως ήρθε η ώρα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τo βαθύ πράσινο. Θα το δούμε σε υφάσματα, σε τοίχους και αξεσουάρ και θα το συνδυάσουμε με bronze αποχρώσεις για να του δώσουμε λάμψη ! 

source

Σημείωση: Διάβασε το ποστ μας αφιερωμένο στο μπλε χρώμα κάνοντας κλικ εδώ (Μπλε – και πάλι μπλε !)

source

Στρογγυλοί καθρέπτες

Θα το έχεις προσέξει και εσύ, οι μεγάλοι (πολλές φορές υπερμεγέθεις) καθρέπτες εδώ και κάποιους μήνες έχουν κατακλύσει το pinterest ! Όσο πιο μεγάλοι και όσο πιο στενό το πλαίσιο τους τόσο το καλύτερo !

Αν μάλιστα είναι και σε χρυσό φινίρισμα τότε ναι, σίγουρα μιλάμε για την τάση του 2017 ! 

source

Φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν ήδη  εισβάλει στα σαλόνια μας και θα συνεχίσουν να το κάνουν και το 2017! Δεν πρόκειται απλά για μια μόδα αλλά για ένα τρόπο ζωής, υιοθέτησε τον και εσύ !

source

Σημείωση: Αν θες να δεις πως μπορείς να τα εντάξεις στο χώρο σου αλλά και ποίες είναι οι κατάλληλες επιλογές για αρχάριους, διάβασε το σχετικό μας ποστ κάνοντας κλικ εδώ (Φυτά μέσα στο σπίτι) 

Πλούσια υφάσματα (βελούδο, γούνα, boho πάτερνς, τροπικά φλοραλ) & μάλλινα boho χαλιά. 

Φαίνεται πως η εποχή των λιτών μονόχρωμων υφασμάτων έχει περάσει ανεπίστρεπτη (;) Τους προσεχείς μήνες αναμένεται να δούμε πολλά φλοραλ, πολλά πάτερν αλλά και πλούσια υφάσματα, όπως το βελούδο, σε έντονα χρώματα. 

source

source

Σημείωση: Άρχισε να εισάγεις χρώμα και πάτερν στο σαλόνι σου αλλάζοντας και παίζοντας με τα μαξιλάρια του καναπέ, κάνε κλικ εδώ για να εμπνευστείς ( Roundup: διακοσμητικά μαξιλάρια !)

Μπρούτζινα ή και χρυσά φωτιστικά σε στυλ δεκαετίας 1950

Η τάση αυτή μας καλεί να αντιμετωπίσουμε τα φωτιστικά του χώρου μας σαν να ήταν κοσμήματα. Μικροί ή και μεγάλοι μπρούτζινοι πολυελαίοι βγαλμένοι από τη δεκαετία του ΄50 αναμένεται να κατακλύσουν τα σπίτια μας ! Μήπως πλησιάζει το τέλος των κρυφών φωτισμών; 

source

Σημείωση: Αν αγαπάς τον μπρούτζο όσο και εμείς διάβασε κάνοντας κλικ εδώ πως να τον εισάγεις και στο δικό σου σπίτι (Μπρούτζος; ο ξαναγεννημένος βασιλιάς των μετάλλων !)

Πλακάκια τερακότα 

Ακριβώς τη στιγμή που τα μπεζ – γκρι μεγάλα μονόχρωμα πλακάκια έχουν σχεδόν μονοπωλήσει την αγορά, βλέπουμε να γίνεται μια στροφή προς τα πιο ζεστά και παραδοσιακά υλικά ! Σε αυτό το πνεύμα έρχονται ξανά στο προσκήνιο τα πολύ αγαπημένα μας πλακάκια από τερακότα για να “ζεστάνουν” τα σπίτια μας δίνοντας τους μια πιο γήινη διάσταση. 

source

Τοίχοι από Φελλό

Και όχι μόνο στα γραφεία μας ! Oι γκουρού της διακόσμησης προτείνουν να ντύσουμε ολόκληρους τοίχους από φελλό ! Θα ζεστάνουν και θα δώσουν χαρακτήρα όπως ακριβώς και το ξύλο.

source

2017 | WHAT’S OUT  🙁

Το ροζ-χρυσό και ο χαλκός

Ω ναι ! Οι απανταχού γκουρού της διακόσμησης δηλώνουν πως το 2017 θα δούμε λιγότερο χαλκό και πολύ λιγότερο ροζ χρυσό ! 

Επιτοίχια γνωμικά 

Νομίζω πως όλους μας είχαν κουράσει ελαφρώς ! Τα είδαμε και τα διαβάσαμε πολλάκις, καιρός για πραγματική τέχνη στους τοίχους μας !

Πλακάκια σε στυλ τουβλάκι 

Είναι όμορφα (και οικονομικά) αλλά τα βλέπουμε κυριολεκτικά ΠΑΝΤΟΥ ! Από το μετρό του Λονδίνο μέχρι τον φούρνο της γειτονίας ! Ήρθε η ώρα για αλλαγή !