Νομίζω δεν θα διαφωνήσει κανείς στο ότι ο πιο εύκολος, άμεσος και οικονομικός τρόπος να ανανεώσεις το σαλόνι σου είναι “παίζοντας” με τα μαξιλαράκια του καναπέ.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα που οι καναπέδες μας είναι πιο βαθύς και πιο μονόχρωμοι από ποτέ τα “διακοσμητικά” μαξιλαράκια μας έχουν γίνει απαραίτητα για να καθόμαστε είτε πιο άνετα είτε πιο “επίσημα” ανάλογα με την διάθεση μας. Όσο και αν όλοι (ή σχεδόν όλοι) κατά κανόνα (και πολλές φορές δικαίως) φοβόμαστε να ρισκάρουμε με έντονα χρώματα ή πάτερνς στις μεγάλες και ακριβές επιλογές που αφορούν τα βασικά έπιπλα και υφάσματα του χώρου μας, τόσο επιβάλλεται (!) μια πιο παιχνιδιάρικη αντιμετώπιση όσο αφορά στα αξεσουάρ. 

Ένας αδιάφορος καναπές μπορεί να μεταμορφωθεί στο focal point του δωματίου και να εκφράσει την διάθεση μιας συγκεκριμένης εποχής σχεδόν ανέξοδα !

 

  

source

Σημαντική σημείωση: 

Έχουμε την τάση να επιλέγουμε μαξιλαράκια σε ίδιο σχήμα και μέγεθος ΛΆΘΟΣ διαφορετικά μεγέθη συνδυάζονται εύκολα για ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Τετράγωνα ή ορθογώνια μεγάλα μαξιλάρια δίνουν βάθος και πάτερν ενώ μικρότερα μακρόστενα ή τετράγωνα δίνουν χρώμα και υφή.  To μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο “σωστό ανακάτεμα” !  Παρακάτω μερικές ¨μίξεις” που ετοιμάσαμε για να εμπνευστείς και να ανανεώσεις τον καναπέ σου ! 

 1. h&m home + h&m home + Themis Z 

2. h&m home + h&m home + zara home 

3. bo concept + bo concept 

4. bo concept + laura ashley + h&m home

5. ikea + zara home + oikos 

6. h&m home + ikea + laura ashleyzara home