Είναι κοινό μυστικό πως το να βρεις τη σωστή στρογγυλή τραπεζαρία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις (!) που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος διακοσμητής !  

Αν βρέθηκες πότε στην (δυσάρεστη) θέση να ψάξεις στρογγυλή τραπεζαρία για το σπίτι σου, σίγουρα θα συμφωνήσεις μαζί μου. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων με έπιπλα έχει να παρουσιάσει από ένα έως δύο το πολύ μοντέλα (τις περισσότερες φορές κάπως άχαρα) την ίδια στιγμή που τα ορθογώνια τραπέζια έχουν κατακλύσει την αγορά ! Έτσι πολλές φορές, ξεκινάμε για στρογγυλό και καταλήγουμε σε ορθογώνιο, πολύ απλά γιατί τα στρογγυλά (ωραία) τραπέζια σπανίζουν και συνήθως είναι πιο ακριβά.

Για πολλά χρόνια, θεωρούνταν (αδίκως) ντεμοντέ μιας και μας παρέπεμπαν στην παλιά ροτόντα της γιαγιάς ή στο βοηθητικό τραπεζάκι που είχε στην κουζίνα. Δεν τα επιλέγαμε πολύ απλά γιατί δεν ξέραμε πως μπορεί να είναι ένα όμορφο, απλό σύγχρονο στρογγυλό τραπέζι,

 

source

Φυσικά, δεν είναι για όλους τους χώρους αλλά υπάρχουν κάποιες γωνιές, κάποιοι χώροι, που το “απαιτούν”. Το πως και το γιατί κάπου πάει στρογγυλό και κάπου ορθογώνιο τραπέζι  θα είναι σύντομα ένα ανεξάρτητο ποστ μιας και το θέμα “σηκώνει” αρκετή συζήτηση. Σήμερα απλά θέλω να σου δείξω μερικά από τα αγαπημένα μας στρογγυλά τραπέζια με σκοπό να σε ενθαρρύνω στην περίπτωση που είσαι σε αναζήτηση του κατάλληλου στρογγυλού τραπεζιού για τον χώρο σου.  

Και επειδή το τραπέζι αναδεικνύεται (ή καταστρέφεται) από την καρέκλα που έχει δίπλα του, παρακάτω θα δεις δώδεκα ολόφρεσκες προτάσεις (όλων των στυλ) υπέροχων στρογγυλών τραπεζιών παρέα με την κατάλληλη καρέκλα που θα μπορούσε να το συνοδεύει,

Σημαντική σημείωση:

Έχω παρατηρήσει πως επικρατεί μια σύγχυση σχετικά με το πόσα άτομα κάθονται σε ένα στρογγυλό τραπέζιι και θα ήθελα να το ξεδιαλύνω ευθύς αμέσως.Σε τραπέζια διαμέτρου από 1,00 έως 1,20 κάθονται 4-5 άτομα.Σε τραπέζια διαμέτρου από 1,20 έως 1,40 κάθονται 6-7 άτομα.Σε τραπέζια από 1,40 έως 1,60 κάθονται 8-10 άτομα. 

 

 

 1.  Asplund tati table + MDF italia flow chair 

2. Magis x23 + Bo Concept ottawa chair

3. Karl Anderson Ypsilon table  + Hay J107 chair 

4. Gubi Ahoyama table Kubikoff slice chair

5. Casiina  LC 15 +  Normann Copenhagen Ace Chair 

6. IKEA INGATORP Muuto visu chair

7. Gärsnäs Play table + Miniforms tube chair

8. Miniforms pixie table + Magis Cyborg Club

9. Fabbrica ditale  + Zuiver OMG

10. Miniforms Acco table + Homad Quinoa

11. Hay Loop + Hay j104 chair

12. Knoll tulip table + Vitra Eams chair