Τα τελευταία χρόνια οι χειροποίητες κατασκευές είναι μέρος της διακόσμησης. Η τάση αυτή ‘diy’ έγινε viral σε όλα τα social media με ανθρώπους να ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό. Θα εξετάσουμε αναλυτικά πολλά χρηστικά αντικείμενα που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, καθώς και διακοσμητικά, σε μία σειρά από post. 

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την διακόσμηση του παιδικού υπνοδωματίου. Οι κατασκευές είναι μία απασχόληση που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας για να ανανεώσουμε τον χώρο τους, να ενισχύσουμε την δημιουργικότητά τους και να ανακαλύψουμε τις δικές μας καλλιτεχνικές ανησυχίες και δυνατότητες!

 

source

Ταινίες παντού!

Ας δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ταινίες για να διακοσμήσουμε το παιδικό δωμάτιο…

1) Διακόσμηση στους τοίχους

Έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές ταινίες για να φτιάξω διάφορα στο δωμάτιο της κόρης μου. Σου παρουσιάζω τους τρόπους που μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και εσύ, δίνοντας μια χαρούμενη νότα στο δωμάτιο , σε συνεργασία με τα παιδιά.

-α) Gallery wallΧρησιμοποιώντας ταινίες αντί για κάδρα, μπορούμε να φτιάξουμε μία σύνθεση από φωτογραφίες, poster και πίνακες που θα θέλαμε να διακοσμήσουμε τον τοίχο. Το αποτέλεσμα θα είναι δημιουργικό και χαρούμενο. 

source

 

-β) Σχέδια με ταινίεςΧρησιμοποιώντας ταινίες μπορούμε επίσης να φτιάξουμε εικόνες ή σχέδια σε συγκεκριμένο χώρο αλλά και σε ολόκληρο τον τοίχο του δωματίου.

source

 

2) Ταινίες στην πόρτα Χρησιμοποίησε ταινίες για να ξεχωρίσεις την πόρτα του παιδικού υπνοδωματίου. Το δωμάτιο του παιδιού είναι μοναδικό, αυτό προσπαθούμε να του πούμε από πολύ νωρίςτόσο στην αρχή για να το πείσουμε να κοιμηθεί μόνο του, όσο στην συνέχεια για να καταλάβει ότι είναι ο χώρος του για να παίξει και να εκφραστεί.

source

 

3) Gallery wall με καπάκια από κουτιά Μην πετάς τίποτα! Χρησιμοποίησε τα καπάκια από κουτιά παπουτσιών για να δημιουργήσεις πίνακες που θα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά…Σου υπόσχομαι ότι θα φτιάξεις μια πολύ όμορφη γωνιά και επίσης δεν θα ανησυχείς για το αν τα κάδρα στερεώθηκαν καλά στον τοίχο και υπάρχει κίνδυνος..

                                                                                   

source

 

Τέλος σου παρουσιάζω τις επιλογές μας για να δημιουργήσεις τα παραπάνω καθώς και από που μπορείς να τα αγοράσεις…Καλές δημιουργίες!

 

1. Givande-κορδέλα δώρου  2+4. αυτοκόλλητα τοίχου  3. Kannetecken- ρολό ταινίας  5. ταινίες αυτοκόλλητες υφασμάτινες  6. ταινίες αυτοκόλλητες