Γράφοντας αυτό το post θέλω να τονίσω ότι η επιστροφή των φλοράλ σχεδίων με έμφαση στα μεγάλα λουλούδια και στα τροπικά σχέδια, ξεκίνησε το 2016 και συνεχίζεται στις τάσεις του 2017. Αγαπώ αυτή την τάση γιατί χρησιμοποιώντας έντονες ταπετσαρίες και υφάσματα με μεγάλα σχέδια, δημιουργούμε χώρους με ένταση και δραματική διάθεση.

Παρακάτω θα δούμε μια σειρά από χώρους με στοιχεία φλοράλ σε έντονους συνδυασμούς υφασμάτων και ταπετσαριών χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα γεμίσουμε τους τοίχους και τις ταπετσαρίες των επίπλων .. 

source

Τα φλοράλ σχέδια πρέπει να τοποθετούνται με την βοήθεια διακοσμητή ώστε να αποφευχθεί το αποτέλεσμα να βγει kitsch…(πράγμα το οποίο ίσως θα θέλαμε σε μία θεατρική παράσταση!)Κλείνοντας την εισαγωγή ας κατανοήσουμε ότι σε αυτή την περίπτωση ισχύει ακράδαντα το ‘ότι πληρώνεις παίρνεις’…Το χρονοντουλαπό μου με δικαίωσε όταν κρέμασα πέρυσι από την συλλογή της ‘Madura’ κουρτίνες με έντονο φλοράλ σχέδιο, τις οποίες είχε διαλέξει η μητέρα μου (την δεκαετία του’90) και συνδυάσει με το ανάλογο έντονο σχέδιο για τα ριχτάρια του καναπέ.  Πιο επίκαιρες από ποτέ έδεσαν και έδωσαν χαρακτήρα σε ένα σπίτι του τώρα. Αυτό που ίσχυε και τότε, χάση στο ότι αγοράστηκαν πολύ ακριβά, η ποιότητα, το χρώμα και η υφή διατηρήθηκαν και συνεχίζουν να αποτελούν κομμάτι του τώρα με έντονο στοιχείο διακόσμησης.                                                               

source

 

A) ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος όπου οι περισσότερες γυναίκες διαλέγουν με μεγαλύτερη ευκολία να τοποθετήσουν μία ταπετσαρία. Αυτό συμβαίνει, μιλώντας με αρκετές πελάτισσές μας, διότι είναι το δωμάτιο που θα επισκεφτούν μόνο για να κοιμηθούν αργά το βράδυ και θεωρούν ότι αν βάλουν κάτι έντονο το οποίο δεν θα βλέπουν συνέχεια και σε μεγάλη διάρκεια, δεν θα το βαρεθούν γρήγορα.. Ένας άλλο λόγος είναι το ότι εκεί είναι ο προσωπικός τους χώρος και δεν θα ‘κατηγορηθούν’ από τον σύντροφό τους- σύζυγό τους – καλεσμένους τους ότι η επιλογή τους είναι υπερβολική και ίσως ‘girly’.. Φυσικά και διαφωνώ αλλά και σέβομαι ταυτόχρονα την άποψή τους.

Αυτό που θέλω όμως να πω είναι ότι η επιλογή οποιουδήποτε υφάσματος ή ταπετσαρίας μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει κομμάτι της προσωπικής μας αισθητικής σε συνδυασμό με την ‘κοινή’ καλαισθησία. Μην φοβάστε να τολμήσετε, το κάνουμε σε τόσους άλλους τομείς της ζωής μας,γιατί όχι και εδώ;

  

source

Β) ΠΑΙΔΙΚΟ – ΒΡΕΦΙΚΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Έχοντας και εγώ μια τρίχρονη κόρη,  το δωμάτιο της έχει αλλάξει ήδη δύο φορές μέχρι τώρα! Τα παιδιά μεγαλώνουν, αλλάζουν οι ανάγκες τους, πρωταρχικά, καθώς και η αισθητική τους! (φυσικά και έχουν και αν τους το επιτρέψουμε την εκφράζουν..) Αξίζει να δείτε την εφαρμογή μιας ταπετσαρίας με έντονα λουλούδια για το δωμάτιο τους καθώς και να επιλέξετε υφάσματα που θα την πλαισιώσουν.

Αν πάλι είστε νέα μαμά και βρίσκετε το παιδάκι σας στους πρώτους μήνες της ζωής του, το βρεφικό υπνοδωμάτιο είναι ο πρώτος ουσιαστικά χώρος όπου θα νοιώσει ότι βρίσκεται ‘μακριά’ σας, γιαυτό φροντίστε τον διπλά.. Εκτός από φωτεινός καλό είναι να έχει έντονα σχέδια και χρώματα καθώς αυτά αναγνωρίζουν τους πρώτους μήνες..  

  

Γ) ΛΟΥΤΡΟ

Το 2013 έγινε μία έρευνα πανευρωπαϊκή και το αποτέλεσμα ήταν ότι ο χώρος (σε οικιακό επίπεδο) που οι άνθρωποι δίνουν τη μεγαλύτερη προσοχή και χρειάζονται τις υπηρεσίες διακοσμητικών γραφείων είναι τα μπάνια! Άρτια διακοσμημένο με ακριβά υλικά , το μπάνιο έγινε ο κυρίαρχος χώρος και μπήκε δυναμικά σε έναν διαγωνισμό για το ποιος έχει το καλύτερο! Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι εταιρείες με υλικά ταπετσαριών να ενισχύσουν την παραγωγή με υλικά ανθυγρά ικανά να τοποθετηθούν σε χώρους με υγρασία. Η χρήση λοιπόν των νέων υλικών, μέσα σε αυτά είναι και η ταπετσαρία, έδωσε νέα πνοή με ευφάνταστους συνδυασμούς και χώρους γεμάτους φως..

  

source

Δ) ΣΑΛΟΝΙ-ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ

Ναι και εδώ η εφαρμογή μιας ταπετσαρίας με έντονο φλοραλ σχέδιο θα δώσει χρώμα και χαρακτήρα στον χώρο! Επιλέξτε με προσοχή τον συνδυασμό χρωμάτων και σχεδίων ώστε το αποτέλεσμα να είναι ευχάριστο και -πολύ σημαντικό- διαχρονικό.

  

source

Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμα μιας και είναι ένα από τα αγαπημένα μου θέματα. Αυτό που θέλω να κρατήσουμε κλείνοντας, είναι ότι η ταπετσαρία ήταν πάντα μια επιλογή για να χρωματίσουμε και να ικανοποιήσουμε την αισθητική μας. ΟΙ ταπετσαρίες  εξελίχθηκαν και πλέον ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς, αφού μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και σε χώρους με υγρασία αλλά και να γίνουν su mesure (στα μέτρα σας)  με την υπογραφή ενός καλλιτέχνη!

Συμβουλευτείτε έναν διακοσμητή για να σας δείξει την πληθώρα των εταιρειών αλλά και να σας καθοδηγήσει στο τι θα επιλέξετε και μακάρι η επιλογή σας να σας οδηγήσει στο να δημιουργήσετε έναν ανθισμένο κήπο ή ένα τροπικό δάσος στον ανάλογο χώρο του σπιτιού σας!

 

source