Η διακόσμηση του κάθε δωματίου εξαρτάται από το ύφος που θέλουμε να δώσουμε και την διάθεσή μας.

Το υπνοδωμάτιο είναι το μέρος του σπιτιού όπου θέλουμε να είναι ζεστό, τακτοποιημένο και να μας προδιαθέτει να ξαπλώσουμε με το που επιστρέφουμε στο σπίτι. Πολλά καταστήματα με έπιπλα παρουσιάζουν καλοστρωμένα κρεβάτια με υπέροχα σεντόνια, παπλώματα και μαξιλάρια. Ας δούμε πως μπορούμε να έχουμε ένα τέτοιο κρεβάτι! Πως δηλαδή στρώνουμε το κρεβάτι και πως επιλέγουμε τα σκεπάσματα.

Το κρεβάτι έχει ‘δομή’ και το στρώνουμε με βάση αυτή την δομή.  

Α. Δημιουργήστε επίπεδα

Ξεκινάμε και στρώνουμε το σεντόνι και το πανωσέντονο. Προτιμάμε σεντόνια από λινό (Αιγυπτιακό ή οργανικό) τα οποία είναι δροσερά και αφήνουν το δέρμα μας να αναπνέει. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα το κατάστημα, Πλέον όμως βρίσκουμε 100% λινό στην τιμή των 40 ευρώ.

Τα σεντόνια μας συνήθως θέλουμε να είναι μονόχρωμα ή με διακριτικό σχέδιο ώστε να μπορούμε να παίξουμε με τα υπόλοιπα σκεπάσματα. 

Καλό θα είναι να έχουμε τρία σετ ώστε να έχουμε την δυνατότητα να τα αλλάζουμε.

Στη συνέχεια βάζουμε το πάπλωμα το οποίο τοποθετούμε μέσα στην παπλωματοθήκη της αρεσκείας μας. Στο κάτω μέρος του κρεβατιού στρώνουμε κατά μήκος ένα ριχτάρι-κουβέρτα το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά με το πάπλωμα και μας βοηθάει να σκεπαστούμε το μεσημέρι χωρίς να ξεστρώσουμε όλο το κρεβάτι.

Μπορούμε να διαλέξουμε έντονα σχέδια, χρώματα ή παραστάσεις. Η παπλωματοθήκη και το ριχτάρι είναι αυτά που βλέπουμε και ουσιαστικά ντύνουν το κρεβάτι ανάλογα με την εποχή και την διάθεσή μας!

 

source

Tip: έχοντας τυπωμένο το μονόγραμμα μας επάνω στα σεντόνια, δημιουργούμε την αίσθηση της πολυτέλειας.

Β. Κάντε συνδυασμούς

Συνδυάζοντας διαφορετικές υφές και σχέδια, πετυχαίνουμε ένα ζεστό δωμάτιο με χαρακτήρα. Ο γενικός κανόνας είναι να τα επιλέξουμε από την ίδια χρωματική παλέτα. Στην περίπτωση που θέλεις να τολμήσεις τον συνδυασμό και των δύο (έντονο χρώμα και σχέδιο) θέλει ιδιαίτερη προσοχή ή ακόμα καλύτερα την συμβουλή μας.

 

source

Γ. Πολλά μαξιλάρια

Τέλος τοποθετούμε τα μαξιλάρια. Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα! Εκτός του ότι τα μαξιλάρια, μας εξασφαλίζουν ένα ξεκούραστο ύπνο, μας δημιουργούν και ένα όμορφο κρεβάτι. Όπως και προηγουμένως δημιουργούμε επίπεδα με τα μαξιλάρια ξεκινώντας από πίσω προς τα μπροστά.

Η συμβουλή μας εδώ είναι στα μεγάλα κρεβάτια να έχεις τρία με τέσσερα επίπεδα, ενώ στα μονά να έχεις δύο. 

Tip: όταν έρθει η ώρα του ύπνου φρόντισε να έχεις ένα καλάθι δίπλα στο κρεβάτι για να αποθηκεύσεις τα μαξιλάρια που δεν θα χρησιμοποιήσεις.

 

Παρόλο που όλοι θέλουμε ένα κρεβάτι που να θυμίζει δωμάτιο ξενοδοχείου, στην καθημερινότητα αυτό δεν πετυχαίνεται πάντα.

Στην περίπτωση αυτή, μπορείς να παραλείψεις τα τόσα μαξιλάρια και επίπεδα. Διάλεξε μια παπλωματοθήκη που σου αρέσει και πρόσθεσε μόνο ένα ριχτάρι .

 κατοικία στον Διόνυσο – master bedroom | do designers 

Κλείνοντας σου παρουσιάζoυμε την επιλογή μας για ένα καλοστρωμένο κρεβάτι με βάση την τάση του καλοκαιριού.

1. σεντόνια και θήκες με κορδέλα και πον πον | 2. κουβερλί και κάλυμμα μαξιλαριού με ανάγλυφο και κυμματιστό σχέδιο | 3. κεντημένο μαξιλάρι | 4. διακοσμητικό μαξιλάρι | 5. μακρόστενο διακοσμητικό μαξιλάρι | 6. ριχτάρι