Αν και οι φανατικοί βιβλιοφάγοι δηλώνουν πως ένα καλό βιβλίο διαβάζεται οπουδήποτε  (και οποτεδήποτε), μια όμορφη και άνετη γωνιά διαβάσματος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Κάπου ανάμεσα σε ένα μεγάλο παράθυρο (για άπλετο φυσικό φως)  και το τζάκι (προαιρετικά και εφόσον υπάρχει) βρίσκεται πάντα μια καλή γωνιά για διάβασμα (ή tablet). Δεν χρειάζονται πολλά, μια πολυθρόνα με άνετο (βαθύ) κάθισμα, ένα τραπεζάκι για τον καφέ ή το τσάι και μια τεχνητή φωτεινή πηγή είναι τα άκρως απαραίτητα.

Κατοικία στη Βούλα | do designers & Kokosalaki Architecture 2015

Βρες λοιπόν εκείνο το (ήσυχο και φωτεινό) σημείο του σπιτιού σου που σε εμπνέει και σε χαλαρώνει οριοθέτησε το με ένα μεγάλο και άνετο κάθισμα και δημιούργησε μια πολύ προσωπική γωνιά. Μπορεί να είναι στο στυλ και τα χρώματα του υπόλοιπου χώρου αλλά μπορεί και όχι !  Παρακάτω συνδυάσαμε μερικά από τα πιο αγαπημένα μας έπιπλα και αξεσουάρ και δημιουργήσαμε πέντε γωνιές διαβάσματος σε πέντε διαφορετικά στυλ ! Διάλεξε αυτό που σε εκφράζει καλύτερα, πρόσθεσε τα αγαπημένα σου βιβλία και περιοδικά και δημιούργησε μια όμορφη “κυριακάτικη” γωνιά.

1.  mid-century modern feminine 

Επιδαπέδιο φωτιστικό:   Ivy floor lamp by zuiver  Χαμηλό τραπεζάκι: white stone by home deco   Πολυθρόνα: Amelia by Home Deco 

2. mediterranean boho

Κρεμαστή πολυθρόνα: rattan hanging chair by hk living Χαλί:  graphic carpet by zuiver

Βοηθητικό τραπεζάκι: by karre 

3. contemporary zen

Ανάκλινδρο: New York suite by Saba Italia Απλίκα τοίχου: AD 680 wall lamp by box architects

Ξύλινος πάγκος: long island by Home Deco

4. english masculine comfort

Επιδαπέδιο φωτιστικό: by aromas del campo Ανάκλινδρό: Stocksund by Ikea

Βοηθητικό τραπεζάκι: Emerald side table by Dutchbone

5. casual scandinavian

Πολυθρόνα: About a chair by HAY Yποπόδιο : Αbout an ottoman by HAY

Καλάθι: washing basket by hk living Επιδαπέδιο φωτιστικό: Buckle head by Zuiver