Είναι η εποχή οπού όλοι εμείς, οι geeks της διακόσμησης, περιμένουμε με αγωνία τις εταιρίες χρωμάτων ανά τον κόσμο να ανακοινώσουν ποιο (ή ποια) χρώματα θα προωθήσουν την ερχόμενη χρονιά.

Τα χρώματα για το 2017 έχουν ήδη επιλεγεί και είμαστε εδώ για να τα παρουσιάσουμε, να τα σχολιάσουμε και να αναλύσουμε το πως μπορούμε να τα εντάξουμε στους χώρους που σχεδιάζουμε!

Η αγαπημένη μας Benjamin moore είναι πάντα η τελευταία που ανακοινώνει το “χρώμα της χρονιάς” και για μια ακόμα φορά δεν απογοήτευσε κανέναν διαλέγοντας ένα βαθύ σκούρο μοβ, το shadow 2117-30.

Ανυπομονώ να δω αυτό το χρώμα σε ενδιάμεσους χώρους συνδυασμένο με ζεστό ξύλο και λευκό ή σε κάποιο WC με μπρούτζινες λεπτομέρειες ή ακόμα και σε παιδικά δωμάτια συνδυασμένο με γαλάζιο ή ροζ. Είναι ένα υπέροχα επιβλητικό χρώμα που σίγουρα θα συμπεριλάβουμε στα project μας το 2017 ! 

source

 

Η Sherwin Williams επέλεξε το δικό της αγαπημένο χρώμα για το 2017 τον Αύγουστο και δεν είναι άλλο από το Poised Taupe. Ένα μπεζ – καφέ που μοβίζει.

source

Η αλήθεια είναι πως δεν θα το επέλεγα ποτέ ανάμεσα στο αμέτρητα Taupe χρώματα της αγοράς ακριβώς επειδή διακρίνω αυτό τον μοβ τόνο στη βάση του χρώματος. Δεν μου αρέσει με το ξύλο και δεν μου αρέσει ούτε με το λευκό παρόλο που έτσι το λανσάρει η εταιρία.

Σκέφτομαι το πως θα μπορούσε να αναδειχθεί καλύτερα και πέφτω πάνω στην παρακάτω φωτογραφία ! Υπέροχος συνδυασμός με ροδακινί !

source

Νομίζω πως είναι ένα χρώμα που θέλει δίπλα του κάτι πολύ φωτεινό και ιδιαίτερο για να λειτουργήσει ως συμπληρωματικό !  Θα το συνδύαζα επίσης με navy blue ή πράσινο της ελιάς ! Είναι δύσκολο χρώμα και μπορεί πολύ εύκολα να κάνει τον χώρο να μοιάζει θάμπος !

Αλλά …  (ΠΡΟΣΟΧΗ!) θεωρώ πως είναι ένα πολύ όμορφο χρώμα για να εντάξεις στην κουζίνα σου και έτσι θα το προτείνουμε ! Δες την παρακάτω φωτογραφία ! 

source

 

H επίσης αγαπημένη αγγλική εταιρία Dulux φέτος διάλεξε το πραγματικά υπέροχο Denim Drift.Ένα μεσαίου τόνου μπλε – γκρι που όπως λέει και η ίδια η εταιρία μπορεί να ταιριάξει σε όλους τους χώρους ανεξαρτήτου στυλ δίνοντας ένα νέο φως ! 

source

Προσωπικά με ενθουσίασε το γεγονός πως η Dulux διάλεξε φέτος αυτό το χρώμα μιας και θα μας δώσει μια πολύ καλή δικαιολογία για να συνεχίσουμε να το προτείνουμε στους χώρους που σχεδιάζουμε.

Μαζί με αυτό λάνσαρε και μια ολόκληρη νέα σειρά χρωμάτων της ίδιας τονικότητας για να το συμπληρώσουν και να το υποστηρίξουν.

Μπεζ, γκρι και μοβ συνθέτουν την ιδανική παλέτα της Dulux για το 2017 (ναι ! και εδώ μοβ).

source

Θα έλεγα επίσης πως είναι ένα χρώμα “εύκολο” και φωτογενές. Αν σου αρέσει μην το φοβηθείς, βάψε όλο το δωμάτιο και συνδύασέτο με ξύλο και λευκό.

  

source

 

Η Αμερικάνικη Glidden, όχι και τόσο γνωστή στην Ελλάδα, για το 2017 κρατάει χαμηλό προφίλ και προτείνει το Byzantine blue. Ένα ήσυχο χρώμα που ακροβατεί ανάμεσα στα μπλε και το μοβ και θυμίζει αρκετά το Serenity της Pantone (χρώμα της Pantone για το 2016)

source

Δεν είναι το αγαπημένο μου αλλά μπορεί να δείξει πραγματικά υπέροχο αν συνδυαστεί σωστά, εδώ με έντονο κίτρινο νομίζω βγάζει τον καλλίτερο του εαυτό !

source

Αλλά και σαν χρώμα στην κουζίνα μας !

Νομίζω η παρακάτω φωτογραφία έχει τη δύναμη να πείσει και τους πιο δύσπιστους. Ωωωω ναι ξανά μοβ ! 

source

 

Τέλος η επίσης Αμερικάνικη PPG PAINTS τολμά και προτείνει ένα καθαρό μοβ – λιλά υποστηρίζοντας πως έτσι ενθαρρύνει τον νέο-μποέμ τρόπο ζωής προσθέτοντας πολυτέλεια σε κάθε χώρο !

source

Αμφιβάλει κανείς για το ποιο θα είναι το χρώμα του 2017 ? 

 

Σημαντική σημείωση : 

Οι εταιρίες χρωμάτων επιλέγουν το χρώμα που θα προωθήσουν ως χρώμα της χρονιάς εμπνευσμένοι από τις παγκόσμιες τάσεις στην τέχνη και τη μόδα αλλά τις περισσότερες φορές έχει να κάνει περισσότερο με τον τόνο του χρώματος που προωθούν παρά με το ίδιο το χρώμα.

Το 2017 είναι σαφές πως θα αρχίσουμε να βλέπουμε μοβ περισσότερο από ποτέ, αυτό όμω; δεν σημαίνει πως ξαφνικά οι τοίχοι μας θα “μοβίσουν” αλλά το ότι το μοβ σαν χρώμα θα επηρεάσει τις χρωματικές παλέτες των designers ανά τον κόσμο.

Τέλος να τονίζω πως συνήθως οι προβλέψεις αυτές είναι τουλάχιστον 18 μήνες μπροστά.

Υπάρχει χρόνος για ανατροπή ! 🙂