Πριν από 18 χρόνια η ειδική επί των χρωμάτων, αμερικάνική εταιρεία Pantone, ανακοίνωσε για πρώτη φορά ποιο θα είναι το χρώμα που θα επικρατήσει στη μόδα και το design τους επόμενους 12 μήνες. Από τότε, κάθε χρόνο, κάπου στα μέσα Δεκεμβρίου επιλέγει και μας παρουσιάζει μια απόχρωση από τις άπειρες της παλέτας της ως “το χρώμα της – επερχόμενης – χρονιάς” ασκώντας με αυτόν τον τρόπο τεράστια επιρροή στο design, τη μόδα, τις τέχνες αλλά και τα προϊόντα που πρόκειται να καταναλώσουμε.

Φέτος, μετά το “Greenery” του 2017 και το “Ultra Violet” του 2018, φέρνει στο προσκήνιο ένα χρώμα που μας αποκαλύπτεται στο βυθό της θάλασσας, που γοητεύει το μάτι και το μυαλό … το πολύ έντονο χρώμα των κοραλλιογενών υφάλων, το εκρηκτικό κοραλί – Living Coral 16-1546.

source

Μπορεί ένα χρώμα να είναι ευχάριστο;

Αν ναι, τότε αυτό είναι το living Coral. Ένα χρώμα με πορτοκαλί βάση και χρυσή απόχρωση που αν δεν είχε βγει από τη θάλασσα θα είχε βγει από το χρώμα που παίρνει ο ουρανός το ξημέρωμα, ενσαρκώνοντας την επιθυμία μας για αυθεντικές εμπειρίες.

Η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος της εταιρείας, τονίζει πως  το Living Coral αναδεικνύεται σε μια εποχή που εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αλλοιώνεται το χρώμα των κοραλλιογενών υφάλων ενώ παράλληλα είναι ένα χρώμα που ταιριάζει σε όλους, άνδρες και γυναίκες, σε είδη ένδυσης, σε είδη οικιακής χρήσης, σε εσωτερικούς χώρους κ.λπ.

source

Στο χώρο της διακόσμησης αποτελεί σχεδόν ένα χρώμα επανάσταση καθώς δεν εντάσσεται ούτε στις παστέλ αλλά ούτε και στις πιο moody αποχρώσεις που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα χρώμα εκρηκτικό και απροκάλυπτα sexy που μας αγκαλιάζει και μας υπενθυμίζει την πιο  παιχνιδιάρικη πλευρά του εαυτού μας !

Στο σπίτι μας, το 2019 μας καλεί να το εντάξουμε είτε ως χρώμα στους τοίχους, είτε σε διακοσμητικά στοιχεία και υφάσματα είτε ακόμα και ως χρώμα σε κάποιο έπιπλο.

Ας δούμε πως….

Με ουδέτερες αποχρώσεις και απαλά γκρι….

Το living coral ενώ είναι χρώμα που υπάρχει στη φύση δεν θεωρείται γήινο και απαιτεί σχετική προσοχή στη διαχείρισή του. Αν, λοιπόν, σου αρέσει αλλά δεν ξέρεις αν θες να το τολμήσεις και αν μπορείς να το υποστηρίξεις ξεκίνα συνδυάζοντας το  με ανοιχτό γκρι και άλλες ουδέτερες ώστε να μετριάσεις την έντασή του και αν αναδείξεις την πιο ζεστή του εκδοχή.

source

Τι πιο απλό από ένα νέο κάλυμμα κρεβατιού; και πόσο εύκολα μεταμορφώνει ένα κατά τα άλλα ουδέτερα χρωματικά δωμάτιο…

source

source

Με ροζ και πιο απαλές αποχρώσεις του πορτοκαλί….

Το καραλί αγαπάει αναπάντεχα πολύ το ροζ και όλα τα παράγωγά του κόκκινου ! Αν δεν το φοβηθείς και τολμήσεις  το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει…

source

Άφησε το χρώμα να “απλώσει” στο χώρο και να τον απογειώσει…

source

Παίξε τονικά και δεν θα χάσεις, αυτό το χρώμα προσφέρει αμέτρητες υπέροχες αποχρώσεις που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν τον δικό σου προσωπικό χώρο.

source

Με το γαλάζιο και το σκούρο μπλε ….

Ακριβώς δηλαδή όπως το συναντάμε στο βυθό και όπως το προτείνει η ίδια η Pantone. Ένας υπέροχος συνδυασμός που ισορροπεί ανάμεσα στα δύο συμπληρωματικά χρώματα και αναδεικνύει τη δύναμη τους. Μια πρόταση (αποκλειστικά) για όσους αγαπούν το χρώμα !

source

source
source
source

Με λευκό & μαύρο

Τέλος, στην πιο μοντέρνα του εκδοχή το εκρηκτικό αυτό πορτοκαλί μπορεί να ενταχθεί σε έναν χώρο με αποκλειστικά λευκά και μαύρα στοιχεία και να αναδείξει την πιο φλογερή εκδοχή του !

source

source

Αν διαβάζοντας αυτό το ποστ αγάπησες αυτό το χρώμα όσο και εμείς τόλμησε το ! Είναι ένα χρώμα που, σύμφωνα με το feng shui, ενισχύει την διαίσθηση και την φαντασία, ανακουφίζει από την κατάθλιψη και τα αρνητικά συναισθήματα και μας κάνει να χαμογελάμε περισσότερο ! Καλή επιτυχία !