Είναι η εποχή που πολλές από εσάς ξεκινάτε τις ετοιμασίες για τη μεγάλη μέρα !

Όπως ακριβώς και στη διακόσμηση των σπιτιών έτσι και στην διακόσμηση των γάμων οι τάσεις έρχονται και φεύγουν με την ταχύτητα του φωτός !

Σήμερα και για να είσαι απόλυτα συντονισμένη, με ότι καινούριο συμβαίνει διεθνώς, μιλάμε με την αγαπημένη μας φίλη και συνεργάτη Αλίκη Νούλα, που βρίσκεται πίσω από τo event design studio Apples & Μints ,  για να μας δώσει την δική της ματιά και τις δικές τις προτάσεις για τον απόλυτο γάμο του 2017 ! 

Παρακάτω λοιπόν, ο σύντομος (αλλά περιεκτικός)  οδηγός της Αλίκης για όλες εσάς που ορίσατε ημερομηνία και ξεκινάτε προετοιμασίες.

 

Έντονα χρώματα και υπέροχα ανθισμένα λουλούδια

Δυνατοί συνδυασμοί χρωμάτων και μεγάλα φρέσκα ολάνθιστα λουλούδια!

Το 2017 θέλει τα λουλούδια να είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Παιόνιες, ντάλιες, νεραγκούλες και τριαντάφυλλα έχουν την τιμητική τους. Ζητήστε garden roses, μια ιδιαίτερα αρωματική ποικιλία τριαντάφυλλων με συγκλονιστική εμφάνιση. Οι χρωματικές παλέτες έχουν χρώματα που κάνουν αίσθηση και φέτος θα δούμε πολλούς εκρηκτικούς συνδυασμούς.

source

 

Οι κρεμαστοί κήποι!

Φέτος η υπέροχη αυτή τάση παραμένει να είναι πολύ αγαπημένη και εντυπωσιακή. Δηλαδή ποια; Κρεμάμε τον διάκοσμο!

Οι συνθέσεις λουλουδιών αναρτώνται σε ξύλινα πλαίσια, παλιές σκάλες, μεταλλικές βάσεις κ.α. Φωτάκια, φαναράκια, γιρλάντες όλα ψηλά! Το αποτέλεσμα είναι πολύ ατμοσφαιρικό και αποπνέει ρομαντισμό.

Ωστόσο, στην μόδα έρχονται και πάλι οι ψηλές συνθέσεις στα τραπέζια. Ένα βάζο για παράδειγμα σε σχήμα τεράστιου ποτηριού martini, με σύνθεση λουλουδιών στην κορυφή. Στην περίπτωση αυτή έχω να πω ότι… δεν είναι απαραίτητο να ακολουθούμε τις τάσεις κατά γράμμα! 

source

 

Mixed Metals

Δηλαδή όχι απλά μέταλλο, αλλά συνδυασμοί μετάλλων!

Στην πρώτη γραμμή ο χαλκός, ο ροζ χρυσός και ο κασσίτερος. Η τάση αυτή συνεχίζει να είναι πολύ ψηλά σε προτιμήσεις και οι εφαρμογές της πολλές. Συνδυάζονται με ουδέτερους τόνους, δίνουν σπιρτάδα συνδυασμένα με έντονα χρώματα και ταιριάζουν απόλυτα τόσο σε επίσημα τραπέζια όσο και σε πιο χαλαρά boho chic.

Δοκιμάστε πινελιές σε επιλεγμένα αντικείμενα ή table wear και αποφύγετε τις υπερβολές.

source

 

Pantone χρώμα της χρονιάς – Greenery

Πρασινάδα είναι η λέξη. Η επιλογή της Pantone που ξάφνιασε και δίχασε, έρχεται να κάνει το ίδιο και στους γάμους.

Εφαρμόζεται ως εξής: Είτε επιλέγουμε παλέτες που περιέχουν το εν λόγω πράσινο, ή επιλέγουμε συνθέσεις με ποσότητες πρασινάδας ή απλώς αγνοούμε την φετινή επιλογή της Pantone!

Οι γάμοι με τις ανωτέρω επιλογές θα έχουν αν μη τι άλλο άρωμα φρεσκάδας και πολύ πολύ καθαρό αέρα!

source

 

Νέα υλικά και συνδυασμός μοτίβων

Όπως και στην αρχιτεκτονική, έτσι και στην διακόσμηση γάμων, δεν σταματάμε να αναζητούμε νέα υλικά και εφαρμογές τόσο στον γενικό διάκοσμο, όσο και στα γραφιστικά (προσκλήσεις, tags, ευχαριστήριες κάρτες κλπ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σήμανση. Είναι πλέον σύνηθες στον χώρο της δεξίωσης να χρησιμοποιούνται ξύλινες κυρίως πινακίδες για να κατευθύνουν τους καλεσμένους ανάλογα. Φέτος επιλέγουμε πρωτότυπα υλικά όπως το γυαλί, ο καθρέπτης, το plexiglass, η ψάθα, το μακραμέ, ο χαλκός.

Οι προσκλήσεις και τα λοιπά στοιχεία ταυτότητας του γάμου, ακολουθούν την λογική του mix & match: συνδυασμοί διαφορετικών μοτίβων και διαφορετικών υφών.

Αφήνουμε στην άκρη τα επιστολόχαρτα και «αγγίζουμε» ιδιαίτερα χαρτιά με υφή για να τα ταιριάξουμε με μοτίβα και σχήματα. Laser cut προσκλήσεις κερδίζουν έδαφος σιγά σιγά και στην χώρα μας και δίνουν πλήθος επιλογών (σε normal κόστος).

source

 

Planner’s choice: Black is back!

H Apples & Mints | Event Design Studio προτείνει το μαύρο ως καταλύτη σε παλέτες γεμάτες χρώμα.

Δίνει ενέργεια και υπογραμμίζει εξαιρετικά το συνολικό στυλ. Δεν το παρακάνουμε, αλλά δεν καταφεύγουμε και στο κλασικό μαύρο-λευκό-χρυσό.

Μια ακόμα εξαιρετική επιλογή: mixed metals & μαύρες λεπτομέρειες! 

source

Αν έχεις ορίσει ημερομηνία για το 2017 επικοινώνησε με την Αλίκη, ξέρει (όλα) όσα θέλεις να μάθεις και μπορεί να δημιουργήσει για σένα το γάμο των ονείρων σου !

Aπό εμάς : Η ώρα η καλή!

web: www.applesandmints.com | email: applesandmints@gmail.com  fcb: www.facebook.com/applesandmints