Πολλές φορές (τελευταία όλο και πιο συχνά) καλούμαστε να σχεδιάσουμε ένα χώρο χωρίς να έχουμε σαφή αισθητική κατεύθυνση από τον ιδιοκτήτη. Είναι λοιπόν δική μας δουλειά να του προσφέρουμε διαφορετικές εναλλακτικές προκειμένου να τον βοηθήσουμε να ανακαλύψει τι του αρέσει και τι του ταιριάζει με απώτερο σκοπό έναν χώρο σχεδιασμένο και διακοσμημένο στα μέτρα του.

Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι ο παρακάτω ενιαίος χώρος εισόδου, τραπεζαρίας και διημέρευσης που πρόσφατα κληθήκαμε να σχεδιάσουμε για ένα όμορφο διαμέρισμα κάπου στην Αθήνα.

Σε έναν χώρο 3,50 χ 8,00μ καλούμαστε να “τοποθετήσουμε” μια τραπεζαρία 6 ατόμων και ένα χώρο καθιστικού και τηλεόρασης για 5 άτομα.

Κάποιες αποφάσεις είναι προφανείς: η θέση του καναπέ δίπλα στην τζαμαρία με την υπέροχη θέα, η τηλεόραση στον απέναντι τοίχο όπου έχουμε όλες τις ηλεκτρικές παροχές και η τραπεζαρία στην είσοδο απέναντι από το πάσο της κουζίνας. Κάποιος άλλες αποφάσεις όμως δεν είναι και τόσο εύκολο να παρθούν. Τι καναπές; τι τραπέζι; παραλληλόγραμμο; στρογγυλό; τι χρώματα; τι ύφος; ΤΙ ΣΤΥΛ;

Για τον συγκεκριμένο χώρο προτείναμε 3 λύσεις τις οποίες και βλέπουμε ευθύς αμέσως:

ΠΡΟΤΑΣΗ 01: mid-century with a masculine essence 

Mια πρόταση με αέρα από τη δεκαετία του 60 προσαρμοσμένη στο 2016.

Στρογγυλή τραπεζαρία σε ξύλο καρυδιάς, κρεμαστός μπουφές σε έντονο μπλε χρώμα, έπιπλα σε απόσταση από το δάπεδο, μεταλλικά μαύρα στοιχεία και μπρούτζος στα αξεσουάρ.

Ένα στυλ που μας αρέσει πολύ και ταιριάζει στα διαμερίσματα της Αθήνας.

ΠΡΟΤΑΣΗ 02: contemporary urban glam with a nordic touch

Τι πιο contemporary από ένα καναπέ με ανάκλιντρο, λιτές γραμμές και ανοιχτόχρωμο ξύλο.

Χρωματικά έμφαση στο γκρι, το μαύρο και το λευκό με μικρές πινελιές χρώματος. Μια πρόταση, θα τολμούσα να πω, για όλα τα γούστα.

ΠΡΟΤΑΣΗ 03: shabby chic with a country touch

Shabby chic θα πει κομψότητα, ανοιχτόχρωμα παλαιωμένα ξύλα, μαλακά υφάσματα και άπλετο λευκό.

Σε αυτή την λύση προτείνουμε τραπεζαρία με παγκάκι, κιλίμια, ψάθα και μπρούτζο στα αξεσουάρ για λίγη λάμψη ! 

Ένα στυλ που μας ξεκουράζει και μας ομορφαίνει την καθημερινότητα.

  

Ποιο είναι το αγαπημένο σoυ ;