Εγκαινιάζοντας αυτό το blog σκέφτομαι πως όλα ξεκινάνε και εξελίσσονται βάσει του προσωπικού μας στυλ.

Όλοι έχουμε και νομίζω οφείλουμε να το εξερευνήσουμε, να το κατανοήσουμε και να το αφήσουμε να καθοδηγήσει τις επιλογές μας. 

Κάθε τι που μας αρέσει, κάθε τι που μας τραβάει ή μας κερδίζει, όσο μικρό και αν είναι, εκφράζει ένα κομμάτι του εαυτού μας ή έρχεται να γεμίσει ένα κενό που κάπου, κάπως, κάποτε δημιουργήσαμε.

Το στυλ δεν είναι κάτι στατικό, το στυλ εξελίσσεται, ωριμάζει  και διαμορφώνεται κάθε μέρα μαζί μας.

Πολλές φορές μας αρέσουν ετερόκλητα πράγματα και κάπου εκεί χανόμαστε και ίσως τρομάζουμε, προσπαθούμε να τα ξεδιαλύνουμε και τότε αρχίζουν τα “αυτό δεν πάει με εκείνο” “αυτό κλωτσάει με το άλλο” κτλ κτλ. Kατάσταση που συνήθως καταλήγει στο να διαλέγουμε τον πιο ασφαλή δρόμο, να επιλέγουμε πράγματα που κάποιος άλλος “σέταρε” για εμάς, να μην ρισκάρουμε, να μην τολμάμε και στην τελική να μην εκφραζόμαστε μέσα από τις επιλογές μας.

Η αλήθεια είναι πως κάποια πράγματα δεν συνδυάζονται, η ακόμα μεγαλύτερη αλήθεια όμωςείναι πως με τις κατάλληλες δόσεις και αναλογίες του κάθε τι που μας αρέσει μπορούμε να επιτύχουμε τους πιο υπέροχα αναπάντεχους συνδυασμούς. Συνδυασμούς που πάνω από όλα εκφράζουν αυτό που είμαστε.

κατοικία στο Διόνυσο | do designers 2014

Στην διακόσμηση τώρα – αυτό είναι άλλωστε το θέμα μας – και επειδή ο κάθε χώρος έχει και αυτός το δικό του στυλ, τα πράγματα περιπλέκονται λίγο ακόμα.  Κάποιοι χώροι είναι ουδέτεροι ενώ κάποιοι άλλοι φωνάζουν το στυλ και την εποχή τους, και οι δυο περιπτώσεις είναι προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

Σκοπός της διακόσμησης είναι να εκφράσει την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του μέσα από το στυλ του κάθε χώρου, και πίστεψε με όταν αυτό επιτυγχάνεται το αποτέλεσμα είναι μαγικό ! 

Ασκήσεις στυλ υπάρχουν πολλές, βλέπουμε πολλά παρατηρούμε όμως λίγα, συνήθως βιαζόμαστε ή δεν δίνουμε σημασία. Κάποιες φορές όμως επιβάλλεται να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας και να σκεφτούμε λίγο παραπάνω τι είναι αυτό που μας τραβάει στο κάθε τι. 

Σκοπός του blog είναι λοιπόν – ανάμεσα και σε άλλα, πολλά – να σε βοηθήσει να βρεις, να εξερευνήσεις και να κατανοήσεις το προσωπικό σου στυλ, να πιστέψεις σε αυτό και να δημιουργήσεις τους δικούς σου μοναδικούς χώρους.

Καλώς ήρθες στην παρέα μας !