Η Καλιφόρνια είναι casual,  ξέγνοιαστη,  απροσδόκητα σοφιστικέ και φυσικά ιδιαίτερα φιλόξενη μέσα από την “χαλαρότητα” που αποπνέει και δεν μπορεί να μην έχεις παρατηρήσει πως το τελευταίο διάστημα τα εσωτερικά των σπιτιών της έχουν κατακλύσει pinterest & instagram, μεταφέροντας μας νοητά στην ανέμελη ζωή που αντιπροσωπεύουν !

source

Το california casual style λοιπόν, δεν είναι άλλο από  εκείνο το “easy-breazy, relaxed & laid back” στυλ που μοιάζει τόσο ανεπιτήδευτο και σε γοητεύει με τη φυσικότητα, την απλότητα και την άνεση που αποπνέει !

Παρακάτω τα πέντε πιο βασικά στοιχεία που συνθέτουν το τόσο ιδιαίτερο και δημοφιλές California casual στυλ και που (γιατί όχι) μπορείς να ενσωματώσεις στον χώρο σου, αν θέλεις και εσύ λίγο αέρα Ειρηνικού Ωκεανού στο σαλόνι σου!

Ουδέτερα χρώματα, μαλακές υφές και απλά σχήματα 

Οι λευκοί τοίχοι αποτελούν την βάση, ακολουθούν τα μεγάλα ανοίγματα, οι άνετοι χαμηλοί καναπέδες,  τα πολύχρωμα μαξιλάρια, τα χειροποίητα ριχτάρια και τα φυτά εσωτερικού χώρου που μοιάζουν με δέντρα.  Όλα  αυτά “λουσμένα” με το άπλετο φυσικό φως της Δυτική ακτής, τοποθετημένα με τρόπο που μοιάζει να μην ακολουθεί συγκεκριμένο layout και φυσικά (σχεδόν πάντα) σε γήινους τόνους που μας παραπέμπουν σε εξωτερικούς χώρους και αυλές.

source

Πολυθρόνες με mid century & Scandinavian αναφορές

Όπως πολύ συχνά αναφέρεται μεταξύ των διακοσμητών της Δυτικής ακτής, κανένα ” California casual” σαλόνι δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς αυτές. Αποτελούν αδιαμφισβήτητα το σήμα κατατεθέν του συγκεκριμένου στυλ και μπορεί να είναι ξύλινες ή δερμάτινες επί το πλείστον σε χρώμα ταμπά

Δεν είναι ακριβώς η πολυθρόνα που θα χουχουλιάσεις ένα Κυριακάτικο απόγευμα, αλλά προσδίδουν χαρακτήρα και ένταση στο χώρο κάνοντας το California casual στυλ άμεσα αναγνωρίσιμο.

source

Φυσικά, μη επεξεργασμένα, υλικά

Το ακατέργαστο ξύλο, η ψάθα, η πέτρα, το δέρμα και ο πηλός είναι μόνο κάποια από τα υλικά που πρέπει να ενσωματώσεις στον χώρο σου αν θες και εσύ να νιώσεις το Καλιφορνέζικο casual vibe, που θέλει τα φέρει την ύπαιθρο μέσα στα σπίτια μας !

source

Oversize καθρέπτες και ξύλινοι πάγκοι στην είσοδο

Το California Casual στυλ ξεκινάει από την είσοδο ! Υπερμεγέθεις στρογγυλοί καθρέπτες (όσο μεγαλύτεροι τόσο το καλύτερο)  σε απλές, μονόχρωμες κορνίζες στέκονται περήφανα πάνω από χαμηλούς πάγκους και σε καλωσορίζουν ! Ένας εύκολος (και οικονομικός ) τρόπος για να μυήσεις και το δικό σου σπίτι σε αυτό το στυλ !

source

Τρισδιάστατη τέχνη στους τοίχους 

Χειροποίητες μοναδικές κατασκευές από ξύλο, σχοινί ή πηλό διακοσμούν τους Καλιφορνέζικους τοίχους !  Κομμάτια εκλεπτυσμένα, ασυνήθιστα, αλλά διακριτικά χωρίς έντονο χρώμα, αποτελούν το ιδανικό αξεσουάρ για την ολοκλήρωση ενός California casual χώρου !

source