Θέλοντας και μη η τηλεόραση (για τους περισσότερους από εμάς) αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας μας, καταλαμβάνοντας πολλές φορές μεγάλο τμήμα τόσο του ελεύθερου χρόνου όσο και του ελεύθερου χώρου μας !

Και αυτό φαίνεται πως είναι κάτι που σας απασχολεί πολύ μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που καλούμαστε να απαντήσουμε στο πως μπορεί η τηλεόραση να υπάρχει μεν, να μην κυριαρχεί δε, στο χώρο σας. Είτε πρόκειται για το σαλόνι, είτε για το υπνοδωμάτιο, είτε για κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού, συνήθως το ζητούμενο είναι το εξής: θέλουμε να είναι εκεί (στη σωστή θέση), να είναι εύκολα προσβάσιμη και έτοιμη ανά πάσα στιγμή χωρίς όμως να φωνάζει την παρουσία της απαιτώντας να την ανοίξουμε κάθε φορά που περνάμε από μπροστά της.

Eν συντομία, σκοπός είναι η πιο διακριτική παρουσία της τηλεόρασης στο χώρο μας. Πάμε να δούμε μερικές ιδέες που επιτυχώς απαντάνε στα ερωτήματα και ανταποκρίνονται στις επιθυμίες σας !

Βάψε τον τοίχο μαύρο 

Νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί μας, είναι η πιο απλή, οικονομική και έξυπνη ιδέα. ¨Όποιο και εάν είναι το στυλ του σπιτιού σου, αυτό το τρικ μπορεί να “προσαρμοστεί”.

Απλά βάψε τον τοίχο πίσω από την τηλεόραση μαύρο και εκείνη θα “εξαφανιστεί” !

source

source

source

Δημιούργησε ένα gallery wall γύρω από την τηλεόραση

Εξίσου απλή (απαιτώντας όμως φαντασία) είναι και η παρακάτω ιδέα !

Είτε είναι κρεμασμένη στον τοίχο, είτε είναι απλά ακουμπισμένη πάνω σε κάποιο έπιπλο, η τηλεόραση θα ξεχωρίζει και θα κυριαρχεί στο χώρο εφόσον βρίσκεται μόνη της μπροστά σε ένα λευκό τοίχο. Τι συμβαίνει όμως αν την περιστοιχίσουμε από τέχνη;

Δες τις παρακάτω φωτογραφίες και εμπνεύσου ! Είναι εύκολο και αποτελεσματικό !

source

source

source

source

Ενέταξε την σε κάποια ειδική κατασκευή βιβλιοθήκης

Αποτελώντας μέρος ενός συνόλου η τηλεόραση παύει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι  λιγότερο εμφανής !

Αν έχεις τα μέσα και το budget σίγουρα αξίζει τον κόπο !

source

Διαμέρισμα στην Πευκή | do designers 2017

Διαμέρισμα στην Πευκή | do designers 2017 

source

“Kρύψε την” μέσα σε κάποια ειδική κατασκευή

Αν θες να κάνεις ένα βήμα παραπάνω μπορείς όχι μόνο να την εντάξεις σε κάποια ειδική κατασκευή αλλά και να δημιουργήσεις τις συνθήκες που θα σου επιτρέπουν να την εξαφανίζεις όποτε το επιθυμείς.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, ποιο συνηθισμένος (και αποτελεσματικός) είναι οι συρόμενες πόρτες αλλά δες παρακάτω και μερικές ακόμα (παν)έξυπνες ιδέες !

source

source

source

source

source

Στην κατοικία που σχεδιάσαμε στο Νέο Ψυχικό κάναμε ακριβώς αυτό, αναδιαμορφώνοντας το τζάκι δημιουργήσαμε μια ειδική κατασκευή που φιλοξενεί την τηλεόραση δίνοντας στους ιδιοκτήτες την δυνατότητα να την εμφανίζουν και να την εξαφανίζουν ανάλογα την περίσταση και τις διαθέσεις τους.

Κατοικία στο Νέο Ψυχικό| do designers 2016

Σημαντική σημείωση:

Ένα επίσης σημαντικό και συχνό ερώτημα που σχετίζεται με όλα τα παραπάνω είναι το ποιο είναι το σωστό ύψος τοποθέτησης της τηλεόρασης.

Απόψεις υπάρχουν πολλές όταν πρόκειται όμως για τoν χώρο του καθιστικού ο γενικός κανόνας προστάζει πως το κέντρο της οθόνης πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών μας, στα 120-130εκ περίπου από το δάπεδο.

Στο υπνοδωμάτιο τα πράγματα αλλάζουν λιγάκι καθώς θεωρείται σωστότερο η οθόνη να βρίσκεται ψηλότερα από την οπτική ενός ξαπλωμένου ανθρώπου που τείνει να κοιτάει προς τα επάνω. Το κέντρο της λοιπόν μπορεί να βρίσκεται μεταξύ των 140 και 160εκ.