Όλα τα πράγματα έχουν μια διάρκεια ζωής, το ίδιο και η κουζίνα σου. Κουζίνες που άλλοτε έμοιαζαν (και ήταν) ιδανικές τώρα φαίνονται πια γερασμένες αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τις σύγχρονες ανάγκες και επιθυμίες. 

Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι η κουζίνα του διαμερίσματος στη Δροσιά που ανακαινίσαμε το 2014. 

Τα ζητούμενα ήταν τα εξής: φως (πολύ φως), αποθήκευση και ένα μεγάλο τραπέζι φαγητού για την οικογένεια. Τίποτα παράλογο δηλαδή, πράγματα όμως που η συγκεκριμένη κουζίνα παρά το μέγεθός της δεν προσέφερε. 

Καταρχάς έπρεπε να ανοίξει προς το υπόλοιπο σπίτι, να σχεδιαστεί σωστά και να “υιοθετήσει” νέα υλικά και χρώματα πιο “ξεκούραστα”, πιο φωτεινά, πιο πρακτικά. 

Κίνηση νούμερο ένα η καθαίρεση του τοίχου που την απομόνωνε από το υπόλοιπο σπίτι και οι αποξηλώσεις. 

Τα εσωτερικά των ντουλαπιών πετάχτηκαν αλλά τα πορτάκια από μασίφ ξύλο δρυός κρατήθηκαν για το σπίτι στο χωριό όπου και βάφτηκαν για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.

 Στη συνέχεια πέρασμα νέων ηλεκτρικών και υδραυλικών παροχών και σοβάτισμα.

 

Κάπου εδώ τελειώνουν τα δύσκολα και αρχίζουν τα ωραία ! Mετά το σοβάτισμα βάζουμε γυψοσανίδες, σπατουλάρισμα και ένα χέρι βάψιμο πριν έρθει η νέα μας κουζίνα. 

Φυσικά όλα βάσει σχεδίου ! Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. 

Οι ιδιοκτήτες πριν αποφασίσουν είδαν τα παρακάτω τρισδιάστατα σχέδια.

 

Και τα συνεργεία που έκαναν την κατασκευή έλαβαν το παρακάτω επεξηγηματικό σχέδιο. 

 

Η νέα κουζίνα ήταν καθόδων και σε τίποτα δεν θα θύμιζε την παλιά. Εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές, πολλά μέτρα χαλαζιακού πάγκου, άφθονα ντουλάπια αποθήκευσης, νέο δάπεδο πατητής τσιμεντοκονίας, ένα μεγάλο τραπέζι φαγητού και φυσικά άπλετο φως !