Λίγους μήνες πριν, μια τριμελής οικογένεια χτύπησε την πόρτα του γραφείου μας ζητώντας βοήθεια στην επερχόμενη ανακαίνιση του ενιαίου χώρου εισόδου, τραπεζαρίας και διημέρευσης της κατοικίας της.

Με έντονη διάθεση για ανανέωση αλλά χωρίς σαφή αισθητική κατεύθυνση μας ανέθεσαν να εξερευνήσουμε τις διαφορετικές εναλλακτικές που μπορούσε να προσφέρει ο χώρος τόσο σε επίπεδο διαρρύθμισης όσο και σε επίπεδο στυλ. 

Αν διαβάζεις αυτό το blog ίσως θυμάσαι το ποστ “Ένα σαλόνι τρία στύλ” όπου μιλώντας ακριβώς για αυτή την περίπτωση αναλύσαμε τις τρεις διαφορετικές προτάσεις που παρουσιάσαμε προκειμένου να  τους βοηθήσουμε να ανακαλύψουν το στυλ που τους ταιριάζει.

Διαμέρισμα στην Κυψέλη | do designers 2017

Επρόκειτο για ένα τυπικό διαμέρισμα τις δεκαετίας του 90 το οποίο μέσα στα χρόνια εξοπλίστηκε σταδιακά με έπιπλα, υφάσματα και αντικείμενα που προέκυψαν είτε από οικογενειακές δωρεές είτε από αποσπασματικές αγορές.

Το αποτέλεσμα ήταν πως ο χώρος αφενός δεν ικανοποιούσε τις ανάγκες και επιθυμίες των ιδιοκτητών του αφετέρου δεν αντανακλούσε τη θετική τους ενέργεια.

Με άλλα λόγια είχε έρθει η ώρα για αλλαγή…

Αφού καταγράψαμε  το χώρο, συζητήσαμε διεξοδικά τόσο με τους ιδιοκτήτες όσο και μεταξύ μας, κάναμε την έρευνα μας και μελετήσαμε τις δυνατότητες του διαμερίσματος, καλέσαμε την οικογένεια για να της παρουσιάσουμε τις εξής 3 εκδοχές:

 

ΠΡΟΤΑΣΗ 01: mid-century with a masculine essence – στρογγυλή τραπεζαρία & ευθύγραμμος καναπές με 2 πολυθρόνες

 

ΠΡΟΤΑΣΗ 02: contemporary urban glam with a nordic touch
– παραλληλόγραμμη τραπεζαρία, γωνιακός καναπές με ανάκλιντρο & μία πολυθρόνα

 

ΠΡΟΤΑΣΗ 03: shabby chic with a country touch– παραλληλόγραμμη τραπεζαρία με παγκάκι & ευθύγραμμος καναπές με μια πολυθρόνα

Σημαντική σημείωση:

ΌΛΑ τα έπιπλα που αποτυπώθηκαν στις 3 παραπάνω εκδοχές ήταν έπιπλα “υπαρκτά”, διαθέσιμα στην Αθήνα κατόπιν παραγγελίας , και πάνω από όλα στο budget που μας είχαν δώσει.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, και τα 3 μέλη της οικογένειας  επέλεξαν τη δεύτερη πρόταση !

 Έτσι και για εμάς ήταν ξεκάθαρο πια πως ήθελαν ένα χώρο σύγχρονο, ξεκούραστο χωρίς αναφορές στο παρελθόν !  Στη δεύτερη φάση λοιπόν δουλέψαμε πάνω στο συγκεκριμένο στυλ της επιλογής τους, προσπαθώντας να το προσαρμόσουμε και να το εντάξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στο δικό τους χώρο.

Μετά από λίγο επιστρέψαμε με τα παρακάτω σχέδια (κάτοψη & όψεις με πλήρη διαστασιολόγηση & ανανεωμένο moodboard ) αλλά και με τη λίστα με όλα τα στοιχεία, τα links και τις τιμές των προτεινόμενων προϊόντων. 

Η μελέτη  κάπου εδώ είχε τελειώσει για να ξεκινήσουν οι παραγγελίες και να μπούμε στην τελική ευθεία ανανέωσης του διαμερίσματος !  

Παρακάτω κάποιες επιλεγμένες φωτογραφίες του τελικού αποτελέσματος (αν θες να δεις περισσότερες κλικ εδώ )  ! 

Διαμέρισμα στην Κυψέλη | do designers 2017

Διαμέρισμα στην Κυψέλη | do designers 2017

Διαμέρισμα στην Κυψέλη | do designers 2017